Co to je Kratom?

CO TO JE KRATOM?

Kratom označuje rostlinu s názvem Mitragyna speciosa, strom původem z jihovýchodní Asie. Listy Mitragyna speciosa obsahují mnoho chemických sloučenin (známých jako bioaktivní alkaloidy), které mohou ovlivnit tělo. Nejvíce dobře prozkoumanými sloučeninami souvisejícími s kratomem jsou mitragynin a 7-hydroxymitragynin.

O chemických sloučeninách souvisejících s kratomem a jeho krátkodobých a dlouhodobých zdravotních a bezpečnostních dopadech při používání a potenciálních terapeutických použitích kratomu toho stále není mnoho známo. Mnoho organizací provádí výzkum kratomu a jeho souvisejících chemických sloučenin, aby pomohl informovat o následcích užívání kratomu a jeho účincích na lidský organismus.

 

Zatímco kratom nebo jeho příbuzné sloučeniny nebyly schváleny americkým Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv jako bezpečné a účinné pro jakékoli lékařské použití, lidé uvádějí, že kratom používají ke zmírnění abstinenčních příznaků a touhy po drogách (zejména po opioidech), ke zmírnění bolesti a pomoci, zvládání problémů s duševním zdravím.

Lidé obvykle užívají kratom polykáním syrové rostlinné hmoty ve formě kapslí nebo prášku, přimícháváním kratomového prášku do jídla nebo nápojů, vařením listů jako čaj nebo užíváním tekutého kratomového extraktu. Studie ukazují, že lidé, kteří užívají kratom, uvádějí oba účinky podobné stimulantům (zvýšená energie, bdělost a rychlá srdeční frekvence). Studie a kazuistiky také ukázaly, že vzácné nežádoucí účinky mohou být spojeny s kratomem nebo jednotlivými sloučeninami kratomu.

Antropologové uvádějí, že kratom se v jihovýchodní Asii používá po stovky let jako víceúčelový lék v tradiční medicíně ke zvýšení bdělosti a energie při práci a během společenských setkání. Zatímco odhady rozsahu použití kratomu ve Spojených státech se liší, expanze prodejců kratomů a rostoucí kazuistiky naznačují, že užívání kratomu se v posledních dvou desetiletích stalo běžnějším.

 

 

Zpět do obchodu
Vraťte se k nám! ... ...