Co to je THC-P? Nové HHC?

THC-P: Novinka v rodině kanabinoidů

Ve světě kanabinoidů je stále co objevovat. Jedním z nově identifikovaných členů této rozsáhlé rodiny je THC-P, který představuje slibnou novinku pro budoucnost konopného průmyslu a medicíny. Tento článek vám nabídne podrobný vhled do toho, co to je THC-P, jak bylo objeveno, jak se vyrábí a jaké produkty s THC-P jsou nyní k dispozici.

Objevení THC-P

THC-P, celým názvem Tetrahydrocannabiphorol, bylo identifikováno italskými vědci v roce 2019. Tento kanabinoid má strukturní podobnost s THC, ale předběžný výzkum ukázal, že může být až 30krát silnější (než THC) díky vyšší afinitě k CB1 receptorům v endokanabinoidním systému​​.

 

Co to je THC-P?

THC-P je kanabinoid, který je strukturně podobný známějšímu THC, ale se zdá být mnohem silnější, což je způsobeno jeho schopností vázat se na endokanabinoidní receptory s vyšší afinitou. Tato silnější afinita může nabídnout silnější psychoaktivní účinky, ale také terapeutický potenciál, například v oblasti úlevy od bolesti, zlepšení spánku a snížení úzkosti​3​.

Výroba THC-P

Přirozené množství THC-P v rostlinách konopí je velmi omezené, což vedlo k vývoji laboratorních metod pro jeho výrobu. Chemickou syntézou je možné vyrobit THC-P ve větším množství, což umožňuje jeho další výzkum a komerční využití​​.

Produkty s THC-P na trhu

Na trhu se objevují různé produkty obsahující THC-P, jako jsou oleje, tinktury a jedlé výrobky. Přestože je výběr produktů s THC-P stále omezený, zájem o tento kanabinoid roste, a je pravděpodobné, že se v budoucnosti objeví další produkty​​.

Jedním z produktů, který nabízí společnost Ifeel.cz je THC-P. Jedná se o THC-P Květy Ice Skywalker od iFeel. Tento produkt umožňuje uživatelům vyzkoušet účinky THC-P a posoudit jeho potenciál.

Legální Aspekty THC-P

Legální status THC-P se může lišit v závislosti na regionálních a federálních zákonech. Ve Spojených státech, například, spadá THC-P do šedé zóny, protože není jasně uvedeno ve Zákoně o kontrolovaných látkách. Je důležité zkontrolovat lokální zákony před nákupem nebo užíváním produktů s THC-P​​.

THC-P představuje vzrušující novinku ve světě kanabinoidů. Ačkoliv je potřeba více výzkumu k plnému pochopení jeho účinků a potenciálních výhod, THC-P nabízí slibný potenciál pro budoucí terapeutické a komerční aplikace. S růstem pochopení a dostupnosti THC-P můžeme očekávat, že tento kanabinoid získá v budoucnosti větší pozornost.

 

Ifeel

 

Zpět do obchodu
Vraťte se k nám! ... ...