Jaké jsou účinky kratomu na základě jeho barvy?

Kratom, vědecky známý jako Mitragyna speciosa, je tropická rostlina, která pochází z jihovýchodní Asie. Lidé užívají kratom po mnoho let kvůli jeho léčebným vlastnostem a různým účinkům. Kratom je známý tím, že nabízí různé účinky v závislosti na jeho odrůdě a barvě žíly. V tomto článku se zaměříme na to, jak barva kratomu ovlivňuje jeho účinky, zejména se zaměříme na účinky euforie.

Kratom (Mitragyna speciosa) drug profile | www.emcdda.europa.eu

(Chemický vzorec Mitragyna speciosa)

Co je kratom?

Kratom je rostlina, která je tradičně užívána kvůli svým analgetickým, energizujícím a uklidňujícím účinkům. Listy kratomu obsahují alkaloidy, jako je mitragynin a 7-hydroxymitragynin, které jsou zodpovědné za jeho účinky.

 

Kratom druhy

Existují různé druhy kratomu, které se liší barvou žíly listů. Hlavní barvy žil/kratomu jsou bílá, zelená a červená, přičemž každá barva má své jedinečné účinky.

Bílá odrůda kratomu (White Vein Kratom)

Bílá odrůda kratomu je známá svými stimulačními účinky. Je ideální pro ty, kteří hledají zvýšení energie, bdělosti a koncentrace. Bílá odrůda kratomu je často doporučována pro ranní užívání a může také způsobit euforické pocity.

Bílá odrůda kratomu je dobře známá pro své stimulační a energetické účinky. Listy kratomu této odrůdy jsou sklízeny čerstvé a sušeny uvnitř, mimo ultrafialové záření. Tento mechanismus zastavuje konverzi složek rostliny, čímž zanechává mitragynin ve velkých koncentracích. Bílý kratom zlepšuje duševní bdělost, náladu, koncentraci a vytrvalost, a je nejlepší užívat jej ráno. Před vyzkoušením bílého kratomu je třeba zvážit faktor, že bílý kratom bývá často velmi silný a není vhodný pro začátečníky.

Zelená odrůda kratomu (Green Vein Kratom)

Z hlediska účinnosti zelená odrůda kratomu nachází rovnováhu mezi červenými a bílými odrůdami. Poskytuje uklidňující a energetické účinky bez přestimulování nebo únavy. Navíc je zelený kratom oblíbený pro léčbu bolesti kloubů a svalů.

Jedná se o jednu z nejpopulárnějších odrůd pro prožívání potěšení bez negativních následků ospalosti nebo přestimulování, je známá svými povzbudivými vlastnostmi.

Červená odrůda kratomu (Red Vein Kratom)

Nejspíše červená odrůda kratomu je nejrozšířenější odrůdou kratomu. Když je rostlina kratomu plně vyrostlá, sklízí se, čímž se vytvářejí vyšší množství 7-hydroxy mitragyninu. Červená žíla je nejlepší volbou pro úlevu od bolesti, protože tato látka je známá zaměřením na bolestivé receptory. Navíc je ceněna pro své sedativní, uklidňující a spánku indukující vlastnosti.

Červená Žíla, nejčastěji používaná odrůda kratomu, se často používá odpoledne k podpoře relaxace a pohody. Lidé se ztuhlými svaly, hyperaktivní myslí a hektickým životním stylem si tuto odrůdu užijí.

Kratom účinky

Účinky kratomu mohou zahrnovat euforii, což je stav intenzivního štěstí a vzrušení. Euforie je často spojována s vyššími dávkami kratomu, ačkoli některé odrůdy mohou vyvolat euforické pocity i při nižších dávkách.

Ideální dávkování

Kratom můžeme obecně rozdělit do gramových dávkovacích úrovní následovně, abychom vám pomohli pochopit dávkování kratomu pro dosažení vašeho požadavku:

• Začátečnická dávka 1-2 g

• Nízká, střední dávka 3-4 g

• Plnospektrální střední dávka 5-6 g

• Vysoká plnospektrální dávka 7-8 g

• Euforická dávka kolem 9-10 g

• Uklidňující dávka cokoli nad 8 g 

Toto je pouze obecné doporučení a není to návod, jak dávkovat kratom. Každý jedinec je jedinečný a měl by si najít to své.

 

Kratom je komplexní rostlina s širokou škálou účinků a možností, které mohou být velmi odlišné v závislosti na odrůdě a barvě žíly kratomu. Při hledání euforických účinků je důležité věnovat pozornost barvě žíly kratomu, který zvolíte, a také pečlivě zvážit dávkování. Pro více informací o kratomu a jeho účincích můžete navštívit web iFeel.cz.

 

Ifeel.cz

Zpět do obchodu
Vraťte se k nám! ... ...