Zákaz kratomu a HHC jejich aktuální legislativa

Dne 12. července 2023 rozhodla česká vláda, že kratom ani kanabinol HHC nebudou zařazeny na seznam zakázaných látek. Toto rozhodnutí bylo učiněno na návrh ministra zdravotnictví Vlastimila Válka. Přestože byl navrhován zákaz prodeje kratomu, kanabinolu HHC a dalších látek z konopí, vláda tento návrh neschválila. Piráti po jednání vlády na Twitteru uvedli, že "tupá prohibice není řešením" a že se jim podařilo přesvědčit koaliční partnery o tomto názoru. Ministr zemědělství za lidovce, Marek Výborný, potvrdil, že na vládě pro tento zákaz nebyla většina.

 

Hlavní body jednání byly:

  1. Vládní jednání o zákazu: Vláda bude jednat o možném dočasném zákazu látek kratom a HHC.
  2. Odborníci a regulace: Mnozí odborníci požadují regulaci místo zákazu.
  3. Ministerstvo zdravotnictví: Ministerstvo obhajuje dočasný zákaz kratomu a HHC jako ochranu zdraví obyvatel.

Detail jednání:

Dne 12. července 2023 se vláda České republiky rozhodla, že látky kratom a HHC nebudou zařazeny na seznam zakázaných látek. Toto rozhodnutí bylo učiněno na základě schválení novely vládního nařízení č. 463/2013 Sb. o seznamech návykových látek. Místo zákazu se vláda rozhodla klást důraz na nastavení větší ochrany uživatelů. Kanabinol HHC je odvozen z konopí, zatímco kratom pochází z tropické rostliny. V malém množství mohou mít léčivé účinky, ale ve větších dávkách působí tlumivě. Tyto látky jsou dostupné v různých formách, jako jsou oleje, tinktury, tablety nebo prášek. Ministerstvo zdravotnictví navrhovalo zákaz těchto látek kvůli jejich dostupnosti dětem. Experti považují tyto látky za méně rizikové, ale doporučují stanovit pro jejich prodej a kontrolu jasná pravidla. Ministr zemědělství, Mgr. Marek Výborný, uvedl, že by měly existovat dvě kategorie látek - zakázané a regulované. Kratom a HHC by měly patřit na seznam takzvaných psychomodulačních látek s jasnými pravidly pro jejich prodej a kontrolu. Látky by si nemohli koupit mladí do 18 let a děti, a prodej by mohl být jen s obsluhou, ne v automatech. Reklama by byla zakázána.

Druhy kratomu a jejich vlastnosti

Kratom je k dispozici v několika různých druzích, z nichž každý má své specifické vlastnosti:

  • Zelený kratom (Green Kratom): Tento druh je oblíbený mezi kreativci a studenty. Zelená barva může vyvolávat pocit stimulace a zlepšování nálady.

  • Bílý kratom (White Kratom): Bílá odrůda je známá svou schopností na základě barvy zvyšovat energii a zlepšovat fyzickou kondici.

  • Červený kratom (Red Kratom): Červená barva je spojena s pocitem relaxace, meditace a hlubokého spánku.

  • Zlatý kratom (Gold Kratom) a Žlutý kratom (Yellow Kratom): Tyto druhy jsou oblíbené díky pocitu navození síly.

Všechny druhy mají své kratomové účinky na základě jejich barvy a dojmu.

Pochopení společnosti

Ačkoli kratom je v mnoha zemích legální a je považován za přirozený doplněk, v ČR je jeho postavení stále nejasné. Mnoho lidí si myslí, že kratom může být nebezpečný, zatímco jiní ho považují za zázračný sběratelský předmět. Důležité je, aby společnost měla správné informace a mohla si udělat vlastní názor na základě vědeckých důkazů.

Kategorie kratomu na ifeel.cz

Na webových stránkách ifeel.cz můžete najít různé kategorie kratomu, včetně:

  • Kratom v prášku
  • Kratom v tabletách
  • Kratom v kapslích

Tyto produkty jsou v souladu s GMP a splňují rozsáhlé standardy kontroly kvality.

Kategorie HHC 

  • HHC Vaporizéry
  • HHC Cartridge
  • HHC Edibles
  • HHC Květy
  • HHC Joint
  • HHC Oleje
  • HHC Hašiš

Porozumění a chápání HHC v naší společnosti

V naší společnosti si velmi vážíme přírodních alternativ a inovativních řešení. Jedním z takových řešení je HHC, hexahydrokanabinol, který je odvozen z konopí.

Chápeme a uznáváme význam HHC v moderním světě, avšak je třeba dbát na maximální opatrnost a bezpečnost. Naše porozumění HHC nám umožňuje vytvářet produkty, které jsou bezpečné, kvalitní a efektivní.

V naší společnosti se snažíme neustále vzdělávat a rozšiřovat naše znalosti o HHC, abychom mohli lépe sloužit našim zákazníkům a komunitě. Jsme hrdí na to, že můžeme být součástí revoluce v oblasti wellness a zároveň respektujeme a ctíme tradiční použití konopí v různých kulturách po celém světě.

Věříme, že porozumění a chápání HHC je klíčem k jeho správnému využití a integraci do života. Jsme zde, abychom vám poskytli informace, podporu a produkty, které potřebujete.

Ifeel

Zpět do obchodu
Vraťte se k nám! ... ...