Kratom prášek vs. kratom tablety

Kratom, který je také známý pod slangovým výrazem "kraton", je populární přírodní produkt, jenž se nabízí v různých formách - jako kratom prášek, kratom tablety, lisovaný kratom, ochucený kratom či kratom v kapslích. V tomto článku se podíváme na rozdíly mezi dvěma nejpopulárnějšími formami: kratom práškem a kratomovými tabletami.

Co je kratom (kraton)

Kratom, botanicky známý jako Mitragyna speciosa, je tropický strom původem z jihovýchodní Asie. Jeho listy jsou známé pro své psychoaktivní vlastnosti a jsou tradičně používány pro různé účely.

Kratom prášek

Kratomový prášek je vytvářen sušením a mletím listů kratomu. Tato forma umožňuje uživatelům snadno upravit dávkování a je populární pro svou čistotu a silný účinek.

Jak se vytváří a sklízí

Kratomové listy se sklízejí ručně, obvykle ze starších stromů, které mají vyšší koncentraci účinných látek. Po sklizni se listy suší a následně se melou na jemný prášek.

Druhy kratomu

Existují různé druhy kratomu, které se liší podle místa pěstování a barvy žilek na listech - červený, zelený a bílý kratom. Každý typ nabízí různé účinky.

Kratom tablety

Kratom tablety jsou vyráběny lisováním kratomového prášku do tabletové formy. Tato varianta je pohodlná pro uživatele, kteří preferují předem dávkované množství.

Výroba a vlastnosti

Tablety jsou vyráběny lisováním prášku pod vysokým tlakem. Mohou být také doplněny o další složky pro zlepšení chuti nebo konzistence.

Ochucený a lisovaný Kratom

Kromě běžných tablet se objevuje také ochucený kratom, který zlepšuje chuť, a lisovaný kratom, který je stlačen do různých tvarů.

Srovnání: kratom prášek vs. tablety

  • Flexibilita dávkování: Prášek nabízí větší flexibilitu, zatímco tablety mají předem stanovenou dávku.
  • Pohodlí: Tablety jsou pohodlnější na cesty a snadnější na požití.
  • Účinek: Prášek může mít rychlejší nástup účinku, ale tablety nabízejí konzistentní účinky.

Mnoho lidé preferuji kratomové tablety, ale na druhou stranu je zde tradiční forma užívání kratomu a to je kratom v prášku. Je potřeba, aby si každý našel to své, ať už z hlediska bezpečnosti, pohodlí a hlavně zdravého životního stylu. Kratomové tablety mají výhodu, že zabraňují pocítění kratomové chuti, ale na druhou stranu je jejich účinek často cítěn až velmi později oproti kratomu v prášku.

 

Předražená tráva a marketingová bublina? 5 mýtů o chlorelle, ječmenu a  spirulině

Produkty z kratomu na ifeel.cz

Na webu iFeel.cz naleznete široký výběr produktů z kratomu, včetně prášků, tablet, ochucených a lisovaných variant. Některé z doporučených produktů zahrnují:

  1. Kratom prášek: Vysoká kvalita, různé druhy pro různé účinky.
  2. Kratom tablety: Pohodlné, s přesným dávkováním.
  3. Ochucený kratom: Zlepšuje chuť pro snadnější konzumaci.
  4. Kratom v kapslích: Jednoduché a diskrétní užívání.

Pro více informací a prohlížení produktů navštivte ifeel.cz Kratom.

 

Slangové názvy pro kratom, které jsou populární v České republice a také ve světě

Kratom alias Mitragyna speciosa má mnoho pouličních názvů, mezi které patří:

  • Biak,
  • Biak-Biak,
  • Cratom,
  • Giam,
  • Gratom,
  • Herbal Speedball,
  • Kadamba,
  • Kakuam,
  • Katawn,
  • Kedemba,
  • Ketum,
  • Krathom a
  • Kraton. 

Kraton je specificky uváděn jako alternativní pravopis slova "kratom", který se nejčastěji používá na některých indonéských ostrovech​.

Vzhledem k tomu, že kratom je tradiční medicína s dlouhou historií používání, není překvapující, že existuje mnoho místních a slangových názvů pro tuto rostlinu. Tyto názvy často odrážejí regionální jazykové varianty nebo místní kulturu používání kratomu.

Jak se říká kratomu v České republice?

V České republice se často používá termín "Kraton" namísto "Kratom". Tento výraz je oblíbený mezi uživateli a prodejci, a proto ho lze často nalézt v nabídkách e-shopů. Produkty, jako jsou "kraton prášek", "kraton kapsle", "kraton tablety" a dokonce "kraton dekorace", jsou příklady, jak se tento slangový výraz objevuje v produktech a popiscích. Tento trend ukazuje, jak se místní kultura a jazyk mohou promítnout do obchodních a marketingových strategií souvisejících s kratomem.

 

Všichni také znají kratom jako bláto, zelené (nesmí se to samozřejmě splést s HHC, THC či CBD), kratos, apod... Kreativitě se v názvech kratomu neklade žádná hranice.

Zpět do obchodu
Vraťte se k nám! ... ...