Co to je HHC?

CO TO JE HHC?

Po divokém úspěchu delta 8 THC (v USA) hledal konopný průmysl další méně známé kanabinoidy, aby mohl konkurovat na různorodém trhu s konopím. Jedním z nejnovějších a nejslibnějších je hexahydrokanabinol, obvykle zkrácený na HHC. HHC je příbuzný THC a není žádnou novinkou, ale až donedávna o něm uživatelé konopí pouze diskutovali. HHC je minoritní kanabinoid, který se vyskytuje přirozeně v konopí, ale je obsažen v takových malých množstvích, a tak by se extrakce stala velmi nákladnou a velmi neefektivní. Nyní můžeme s klidem říci, že se popularita HHC stále zvětšuje.

Většina kanabinoidů může být přeměněna na jiné kanabinoidy změnou chemie molekul. Stejně jako delta 8 THC a delta 10 THC se komerční HHC vyrábí z CBD získaného z konopí v laboratoři chemickými procesy. HHC má oproti delta 8 a delta 10 jednu velkou právní výhodu: nejmenuje se THC.

Rozdíl molekuly THC a HHC

 

Jak je HHC vyráběno?

HHC objevil ve 40. letech 20. století chemik Roger Adams. Vytvořil HHC přidáním vodíku do molekuly THC a změnou jejích fyzikálních vlastností. Proces, nazývaný hydrogenace, je poprvé popsán v patentovém dokumentu z roku 1947.

Hydrogenace upravuje strukturu delta 9 THC nahrazením dvojné vazby dvěma atomy vodíku, čímž se změní jeho molekulová hmotnost a také se stane stabilnější. Podle Marka Scialdonea, chemika a vedoucího vědeckého pracovníka BR Brands , hydrogenace zlepšuje „stabilitu a odolnost vůči termooxidačnímu rozkladu“ – což znamená, že HHC má delší skladovatelnost a je méně náchylný k poškození způsobenému UV světlem a teplem.

 

Může vás HHC dostat ,,HIGH?´´ ?

Tohle je trochu ošemetné. Ačkoli HHC technicky není THC, má velmi podobné vlastnosti. Když se vyrábí v laboratoři, šarže HHC je směsí aktivních a neaktivních molekul. Aktivní HHC se dobře váže na kanabinoidní receptory vašeho těla, neaktivní molekuly ne.

Výrobci dosud nepřišli na nákladově efektivní způsob, jak oddělit vysoce účinný HHC od jeho dvojčete s nízkou účinností, takže komerční HHC – což je mix těchto dvou forem – může být pro kupujícího něco jako blbost. Ale HHC je účinné. Zprávy od uživatelů obecně popisují kvalitní HHC jako někde mezi delta 8 a delta 9 THC.

Téměř vše, co víme o účincích a vedlejších účincích HHC, je neoficiální.

 

Má HHC zdravotní výhody?

HHC nebyl široce studován, na rozdíl od hojnějších kanabinoidů, jako je delta 9 THC nebo CBD, ale existuje několik slibných výzkumů. Studie z roku 2011 ukázala, že některé syntetické analogy hexahydrokanabinolu (HHC) „silně inhibovaly angiogenezi a růst nádorů indukovanou buňkami rakoviny prsu“. Japonští vědci publikovali v roce 2007 článek popisující působivou schopnost HHC blokovat bolest u myší. Ale je pravděpodobně příliš brzy na to říci, zda má HHC velký příslib jako terapeutický lék. Můžeme o tom pouze spekulovat.

Zpět do obchodu
Vraťte se k nám! ... ...