Co je to THCP?

Svět kanabinoidů: neprobádaná území

Svět kanabinoidů je stále z velké části neprobádané území, ve kterém není vždy jednoduché se orientovat. S neustále probíhajícím výzkumem a uváděním nových kanabinoidů na trh není nic neobvyklého na tom, že se člověk jednoduše ztratí a neví si rady s tím, který je ten pro něj. Ze zkratek jako HHC, THC, CBD nebo třeba HHC-O jde občas hlava kolem. Od toho jsme tu ale my, abychom vám podali pomocnou ruku a vy jste tak věděli, po čem sáhnout. Dnes se zaměříme na relativně nový kanabinoid - THC-P a na jeho účinky na organismus.

Co je THC-P?

Co přesně je THC-P?

Pojďme si hned ze začátku odbýt tu největší otázku - co to vlastně THC-P je? THC-P (celým názvem tetrahydrokanabiforol) je relativně nový silný kanabinoid. Svými účinky, stejně jako názvem, má blízko ke známému THC. Narozdíl od něj se ale vyskytuje v konopné rostlině pouze v malém množství a není ho tak možné získávat jen přírodní cestou v dostatečném množství, aby jeho cena nebyla příliš vysoká. THC-P jež se objevuje na trhu je tedy polosyntetický kanabinoid. V čem se od THC ale liší je jeho chemická struktura. Má delší postranní alkylový řetězec, díky kterému se rychleji a silněji váže na CB1 a CB2 receptory endokanabinoidního systému organismu.

Endokanabinoidní systém

Pojďme si rychle ujasnit, co to vlastně endokanabinoidní systém je. Endokanabinoidní systém je rozložen po celém těle a jeho receptory nalezneme mimo jiné v mozku, plicích, kostech, trávicím traktu, reprodukčním systému a nervovém systému organismu. Je zodpovědný za regulaci a rovnováhu téměř všech procesů v lidském těle a hraje stejně důležitou roli jako například dýchací nebo trávicí systém. V endokanabinoidním systému rozlišujeme dva hlavní receptory:

  • Receptor CB1: Nacházejí se především v mozku a jsou zodpovědné za kontrolu chuti k jídlu, paměť a zpracování emocí. V nervovém systému jsou zodpovědné za vnímání pocitu bolesti.

  • Receptor CB2: Nacházejí se především v imunitním systému a při aktivaci iniciují stimulaci imunitního systému k boji proti zánětům a jsou spouštěči dalších imunitních akcí.

THC-P a endokanabinoidní systém

Jak už jsme zmínili výše, THC-P se efektivněji váže na receptory CB1 a CB2. Ale jak moc? Studie ukázaly, že THC-P se oproti běžnému THC váže až 33krát rychleji na CB1 receptory, které hrají roli při vytváření psychoaktivních účinků (takzvaný "high" pocit). Je také ale mnohem efektivnější při vázání na receptor CB2, zde se však uvádí již jen 10krát více než u THC.

Což ale neznamená, že na vás bude mít THC-P automaticky 33krát vyšší účinek než běžné THC. Každý endokanabinoidní systém má svůj limit stimulace kanabinoidy a reakce je tím značně individuální. Stále ale platí, že ve většině případů pocítíte značně silnější účinky než při užívání THC. ALE!!! A to je důležité. THCP patří mezi kanabinoidy se zpožděným nástupem účinku. Na to by si všichni měli dát velký pozor. Díky zpožděnému nástupu účinků THCP mohou někteří podlehnout iluzi, že “to nefunguje” a chtít další vapování, edible apd. Jenže až se dostaví zpožděný účinek THCP v plné síle, mohly by být někteří jedinci překvapeni. Doporučuje se tedy být trpělivý při prvních zkouškách THCP. Dle dosavadních studií přichází plný účinek kanabinoidu THC-P až po 1-1,5 hodině.

 

What is THCP? Everything You Need to Know About THCP

(THC x THC-P)

 

Účinky THC-P

Jaké jsou účinky THC-P?

Účinky THC-P jsou zásadní pro pochopení tohoto kanabinoidu. Díky své blízkosti k THC má velmi podobné, ale silnější účinky. Mezi hlavní účinky THC-P patří:

  1. Relaxace: THC-P pomáhá uvolnit mysl od nežádoucího stresu a úzkostí, což vede k pocitu relaxace.

  2. Euforie: Tento kanabinoid dodává kvalitní dávku euforie, což pomáhá zlepšit náladu a snížit smutek.

  3. Bolest: THC-P působí jako silný lék proti bolestem svalů, zánětům a nepříjemným křečím.

  4. Spánek: Mnoho lidí zaznamenává zlepšení kvality spánku po užití THC-P.

  5. Nevolnost: THC-P může pomoci při potlačení nevolnosti.

Je důležité si uvědomit, že účinky THC-P se mohou lišit od jedince k jedinci, a to závisí na jejich endokanabinoidním systému a dávkování. Proto je důležité být obezřetný při prvním užívání THC-P a postupovat s opatrností.

Ačkoli stále nebylo provedeno dostatek studií, THC-P má díky svým silným efektům a rychlé reakci s endokanabinoidním systémem potenciál k tomu být užitečným v lékařství při léčbě závažných chorob, depresí a také jako lék při zpomalení ztráty paměti u seniorů. 

 

Neváhejte a navštivte naši kategorii s THC-P, kde můžete najít květy a oleje.

 

 

Zpět do obchodu
Vraťte se k nám! ... ...