Kratom zkušenosti: Příběhy sběratelů

Kratom, odvozený z asijského stálezeleného stromu, obsahující stimulant mitragynin a narkotický 7-hydroxymitragynin, je používán až 5 miliony lidí ve Spojených státech. Látka byla prezentována jako alternativní přístup k léčbě bolesti. Tento článek se zaměřuje na osobní zkušenosti sběratelů kratomu, zkoumá jeho potenciální přínosy i rizika.

Pozitivní zkušenosti s kratomem

Mnoho sběratelů kratomu hlásí jeho účinnost v boji proti bolesti, zlepšení nálady a snížení úzkosti. Někteří uživatelé, kteří se snaží přestat užívat opioidy, uvádějí, že kratom jim pomohl zmírnit příznaky odvykání a snížit touhu po opioidech.

Negativní zkušenosti a rizika spojena s užíváním kratomu

Na druhou stranu, někteří odborníci upozorňují na potenciální škodlivé účinky spojené s užíváním kratomu, které mohou být podobné těm u opioidů. Byly hlášeny případy kontaminace produktů kratomu salmonelou. V Americe musela FDA (Potravinářská inspekce) vydat rozhodnutí o stažení kratomu z prodeje. Důvodem byla kontaminace škodlivými látkami. Každý kratom by měl být důkladně testován na pesticidy, těžké kovy a salmonelu. V případě, že tento test není, tak je potřeba zvolit jiného prodejce, který má vše v pořádku. 

Zdravotní obavy a varování 

Americký komisař FDA Scott Gottlieb vyjádřil vážné obavy o bezpečnosti jakéhokoli produktu obsahujícího kratom. FDA a CDC vyjádřily obavy ohledně kratomu, radí, aby se v žádné formě nekonzumoval kvůli možnému zdroji salmonely ve více než 132 případech napříč 38 státy. Naštěstí u nás v České republice je kratom legální a každý zodpovědný prodejce k němu vlastní laboratorní test, který je výsledkem neškodlivosti.

Případy - konzumace kratomu?

Kromě potenciálu pro infekční agenty v komerčním složení může mít samotná látka vážné toxické účinky na orgány. Byly hlášeny případy vážného poškození jater u pacientů užívajících kratom. Výzkumy také ukázaly, že i pacienti, kteří používají kratom v pokusu přestat s opioidovou závislostí, čelí potenciálním zdravotním problémům. Je třeba před zahájením s kratomem konzultovat všechny informace o vašem zdravotním stavu s vašim doktorem, který může reálně vyhodnotit, jestli to je pro vás. Samozřejmostí je, že tato informace nemusí být pravdivá a je založena na informaci, která přišla z USA. Součástí informace bylo, že lidé, kteří užívali kratom a měli zdravotní problémy, často kombinovali kratom s jinými látkami, které se vzájemně neshodují a tím poškodili své tělo. Mějte se rádi a hlídejte své zdraví.

Příběhy sběratelů kratomu

Mnoho sběratelů kratomu sdílí své příběhy o tom, jak jim kratom pomohl v boji s bolestí nebo závislostí na opioidech. Například, 43letý muž uvedl, že používal kratom k zvládání abstinenčních příznaků po odvykání od hydromorfonu, což mu umožnilo ušetřit až 15 000 dolarů ročně. Mnoho lidí vyzdvihuje kratom pro své blahodárné účinky, které pomohli lidem z temných míst.

Vědecký pohled na kratom

Vědci a odborníci na drogovou politiku vyjadřují smíšené názory na kratom. Někteří, jako Marc T. Swogger, PhD, zdůrazňují potenciální přínosy kratomu v boji proti opioidové krizi, zatímco jiní, jako Jack E. Henningfield, PhD, poukazují na potřebu regulace kratomu jako doplňku stravy, aby zůstal dostupný s určitým regulačním dohledem.

Kratom zůstává kontroverzní látkou s různými zkušenostmi uživatelů. Zatímco někteří sběratelé hlásí pozitivní účinky, existují vážné obavy o jeho bezpečnost a potenciální rizika. Je důležité, aby uživatelé byli informováni a konzultovali použití kratomu se svým zdravotnickým poskytovatelem. Pro více informací a bezpečné produkty kratomu navštivte naši kategorii s kratomem, kde můžete najít kratom prášek, kratom tablety, kratom kapsle, ochucený kratom a dokonce již kratomové želé. Na všechny produkty obsahující kratom máme příslušné certifikáty.

 

V ČR je kratom sběratelský předmět a není schválen jako potravina a žádná společnost nenese zodpovědnost za škody spojené s prodejem kratomu a špatného užívání.

Zpět do obchodu
Vraťte se k nám! ... ...